Environment, Spirtuality

Numerologische horoscoop – de aankomende zes maanden van 2022

Wat zeggen de getallen en tarotkaarten over de aankomende zes maanden van 2022. 

Met een andere blik kijken.

We zijn halverwege de maand maart, de maand waarin alles weer tot leven komt. Maart is de 3e maand van het jaar, net zo wispelturig als het getal 3. Nooit saai, elke week ziet de wereld er groener en voller uit. Maart is de maand die vernieuwing brengt. Uranus heerst over het getal 3 en motiveert ons tot verandering, niets kan hetzelfde blijven. Uranus is ook onrustig en impulsief, net zoals een jong geitje plotseling de lucht inspringt en een andere kant op rent. Maart kan daardoor wat onrustig aanvoelen, met enerzijds creatieve en actieve uitbarstingen en anderzijds een gevoel van richtingsloosheid. 

De maand maart heeft een 3 trilling en brengt dus plotselinge wendingen en vooruitgang. Deze vernieuwing van het getal 3 werkt zich uit in het domein van Mercurius, de planeet van de communicatie en kennis. Dit geeft je de mogelijkheid nieuwe dingen te leren of nieuwe informatie tot je te nemen. Omdat zowel het getal 3 en 9 beweeglijk zijn is het belangrijk alert te blijven om bij je jezelf te blijven. 

Mercurius staat ook bekend als de bemiddelaar tussen het gewone volk en god. Hij brengt zowel hogere wijsheid en communicatie, als leugen en bedrog. In 2022 krijgen we een kans om het verschil te gaan voelen tussen de leugen en de waarheid. Dat is geen makkelijke opgave want het vraagt een bepaalde mate van onthechting om het te kunnen zien. 

Wij staan als mensheid collectief aan de vooravond van een nieuwe kijk op zaken, het is aan ons of we dit ook willen zien of niet. Je kunt nu eenmaal kiezen, want het getal 2 heeft altijd twee kanten. 

Omdat het jaar 2022 veel dualiteit in zich draagt door de 2 energie, kan dit voor verwarring zorgen. Je weet niet meer wat waar is en wat niet, je weet niet meer waar je je aandacht aan zou moeten geven. Het getal 3 zorgt hierbij ook voor onrust, maar verandering en vernieuwing komen nu eenmaal niet altijd op de manier waarop we dit verwachten.

Een nieuw jaar met een nieuw verhaal

Dit jaar heeft twee kanten, lees hierover meer in mijn voorgaande artikel ‘De twee kanten van 2022’. Het getal 2 is dualistisch, het heeft net als het Jin en Jang teken twee kanten. Het is het domein van dualiteit, de trilling van dit domein heeft altijd tegenstelling in zich. 

Je hebt een dader en slachtoffer, je hebt positief en negatief en je hebt oorzaak en gevolg. Het niveau van tegenstellingen is het domein van het ego, een staat van bewustzijn die gericht is op overleven.

Als je een keuze maakt voor één zijde, veroordeel je direct de andere zijde. Nu zit je in het domein van het dualistische ego, je zegt hiermee, ik neem een standpunt in. Vanuit deze positie kun je geen waarnemer meer zijn en zie je een begrensde werkelijkheid.

Ben je in staat de dualistische staat te ontstijgen en als oordeelvrije waarnemer te kijken?  

De intuïtie van Neptunus 

In het domein van dualiteit is niemand meer of minder slachtoffer dan een ander, iedereen is evenredig veel slachtoffer. In dit domein wordt door verhalenvertellers aan iedereen een verhaal verteld. Het is elke keer een ander verhaal, maar de strekking, de intentie en het resultaat zijn iedere keer hetzelfde. 

Vanaf april wordt je gevraagd goed te voelen of de verhalen die je hoort wel echt (jouw) waarheid zijn. Wat is de intentie van de verhalen die bijvoorbeeld via de media je hoofd instromen? Kun je voelen dat de basis hiervan dualistisch is, of liefdevol?  

Elk verhaal dat in essentie verdeeldheid creëert, is geen liefde. Als je in het domein bent van het ego, dan zie je in het verhaal, in de wereld, een dader en een slachtoffer. Als je dit domein ontstijgt, door zonder oordeel waar te nemen, dan zie je een leugen. Een verhaal wat wordt verteld door verhalenvertellers. De leugen zie je niet als je woont in de dimensie van dualiteit, dan zie je slechts het één of het ander. Dan heb je een mening of voorkeur, een keuze gebaseerd op wat je ziet en hoort in de wereld.

Waar je ego wil geloven dat het belangrijk is te kiezen, kiest het ook direct voor de leugen en maakt hiermee het verhaal tot werkelijkheid. Bedenk goed dat als je gelooft in het verhaal, je het daarmee ook waar maakt, ongeacht welke kant je koos. 

Deze verhalen brengen helaas ook echte slachtoffers voort. Hulp bieden aan deze mensen die dit nodig hebben is altijd goed, niet uit medelijden, maar uit mededogen en liefde vanuit jouw waarnemende positie. 

Waarheid vind je niet in het dualistische domein, en als je hebt gekozen zie je de leugen daar ook niet. Met elke keuze die je maakt voor het één of het ander, val je alleen maar dieper in de wereld van het ego. Gebruik dus de intuïtie van Neptunus, in het waarnemende domein, daar kun je kijken naar beide kanten.

De kans van Saturnus

De maand april behoort bij het getal 4, Saturnus heerst over het getal 4. Hij is de planeet die ons begrenst en ons zo de kans geeft te verdiepen. Saturnus is geen makkelijke planeet en vanaf april mag je gaan kijken waar je jezelf begrenst.  

Voor april trok ik tarotkaart 16, de Toren. Stap voor stap blijken verhalen, leugens hun fundering kwijt te raken. Dit gaat stapsgewijs, je twijfelt aan informatie en stapt iedere keer een stukje verder over je eigen gevormde kaders heen. 

Vanaf april en verder naar de zomer, krijg je elke keer de kans om over je eigen kaders heen te stappen en je langzamerhand terug te trekken uit de strijd tussen zwart en wit. Saturnus kan je helpen diep in jezelf te voelen, hij biedt je de kans met een andere blik te kijken. 

De fundering van de verhalen begint in rap tempo af te brokkelen, het biedt slechts de illusie van een stevig fundament. Het zal blijken dat het vinden van een stevige basis van veiligheid, liefde en betrokkenheid niet ligt in de huidige buitenwereld (getal 4). 

En daar ligt nu juist de kracht van Saturnus, hij vraagt van je om naar binnen te keren. Voel je in jezelf een stevig fundament, waar je ondanks een turbulente buitenwereld altijd op kunt terugvallen? 

Onze scheppingskracht weeft de verhalen van de wereld

Waarnemen zonder oordeel, zorgt ervoor dat de dualiteit haar bestaansrecht verliest. Jouw geloof, en dus jouw scheppingskracht, weeft, samen met alle andere mensen, de verhalen van de wereld. Er wordt ons in dit dualistische domein verteld wat we moeten geloven en zo dragen we allemaal bij aan het huidige verhaal. 

Kijk je ernaar in een liefdevolle staat van onthechting, dan valt het fundament weg. Het is onze opgave om los te komen van het verhaal. Jouw geloof en scheppingskracht hoef je niet weg te geven aan het verhaal van iemand anders. De tijd is gekomen om gezamenlijk een ander verhaal te weven, een verhaal vol liefde en gezondheid. 

Jouw geloof, mijn geloof en ieder ander mens die zich liefdevol onthecht, schrijft mee aan dit prachtige nieuwe verhaal. 

Liefs van mij,

Barbara Postema – Regressie therapeut & Numerologe (Heilige Geometrie)

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.