Natural health, Blog

Natuurlijke Detox met plantaardig eten?

Wist jij dat een dag plantaardig eten je immuunsysteem een boost kan geven, je natuurlijke ontgiftingsproces activeert en hiermee ondersteunt om afvalstoffen af te voeren? In deze blog vind je een dagmenu waarmee je een volledige dag plantaardig eet zodat je jouw lichaam van binnenuit kunt reinigen zonder ingewikkeld ‘gedoe’.

Direct door naar het plantaardige dagmenu? Klik dan hier!

Plantaardige voeding, wat doet het met je?

Het afgelopen jaar ben ik steeds vaker plantaardig gaan eten en dat bevalt mij zo ontzettend goed, dat had ik nooit gedacht! Het proces is helemaal vanzelf gegaan. Ik had helemaal geen doel om naast vegetarisch ook vaker vegan te gaan eten, maar het ging als vanzelf. Ik ervaar zelf ontzettend veel rust in mijn darmen na een plantaardige maaltijd, veel meer dan wanneer ik dierlijke eiwitten binnen krijg.

Breng je darmen tot rust met plantaardige voeding

Onrustige darmen hebben diverse oorzaken, maar een van de meest voorkomende oorzaak hangt samen met, misschien wel, de meest gemaakte ‘fout’ in de Nederlandse eetcultuur. Namelijk de voedselcombinatie van dierlijke eiwitten en zetmeel. Een broodje met kaas, pasta met parmezaan, een broodje ‘gezond’ .. We combineren dierlijke eiwitten nogal eens met zetmeel en dat is eigenlijk een combinatie die ons lichaam helemaal niet zo goed kan verteren.

Toen ik dat doorkreeg ben ik steeds vaker een plantaardig eiwit gaan gebruiken in plaats van een dierlijk eiwit en dat bleken mijn darmen enorm te waarderen! Vervolgens ging het proces als vanzelf omdat ik echt voelde dat mijn lijf blij werd van een meer plantaardige leefstijl.

Nu eet ik niet 100% vegan, maar let ik wel op de voedselcombinaties. Een dierlijk eiwit combineer ik het liefst met lekker veel groenten. Een eitje roerbakken met tomaatjes, spinazie, paprika, bieslook en feta vind ik echt heerlijk en het zorgt ervoor dat je darmen niet overbelast raken doordat je het dierlijke eiwit niet in combinatie eet met zetmeel.

Het allerleukste aan plantaardige voeding? Het is helemaal niet ingewikkeld! Samen met Lislovescooking en Foodmaardangoed dook ik een dagje de keuken in om drie recepten te ontwikkelen om een dag plantaardig te eten. Bekijk hier het dagmenu.

Hoe geeft plantaardige voeding je van binnenuit een Detox?

Wat mij betreft is het echt een must om je lichaam met regelmaat een grondige reiniging van binnenuit te geven. Zelf ben ik groot voorstander van detoxen, op welke manier dan ook. Of het nou een dag vasten is, een sapkuur of een volledige10-daagse detox, ik ben ervan overtuigd dat we door de blootstelling aan dagelijkse gifstoffen er goed aan doen om ons lichaam met regelmaat een schoonmaakbeurt te geven.

Plantaardige voeding ondersteunt het ontgiftingsproces en dat is zo waardevol om te weten, maar ook zeker om te voelen en ervaren. Je doet je lichaam een enorme gunst door met regelmaat een dagje plantaardige voeding in te plannen. Zo voorkom je laagdrempelige ontstekingen die op de lange termijn kunnen uitmonden in klachten waar je niet meer zo makkelijk van af kunt komen. Voorkomen is zoveel beter dan bestrijden.

Ben je benieuwd naar verschillende Detox manieren of wil je weten wat het beste bij jou past? 

Je kunt me altijd even een berichtje sturen via Instagram of mail naar lucy@yourmealplanners.nl.

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.