Barbara Baars van Huijstee

Natuurlijke huidspecialist met opleiding in aromatherapie, specialisaties in acne, rosacea en eczeem, voedingsleer m.b.t. huidproblemen & formules maken

Planten en kruiden werden verwerkt tot natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Als kind trok Barbara al de velden in om bloemen en kruiden te plukken, waar ze vervolgens maskertjes, rozenwater en allerlei beauty potions van probeerde te brouwen. Haar ouders kregen een nekmassage en vriendinnen werden uitbundig opgemaakt. Eenmaal volwassen, was een studie in uiterlijke verzorging een logisch gevolg. Door de jaren heen heeft zij deze kennis uitgebreid met massage opleidingen, aromatherapie, specialisaties in acne, rosacea en eczeem, voedingsleer m.b.t. huidproblemen, formules maken enz.  Al heel jong begreep ze dat de natuur de beste basis vormt om de huid te ondersteunen, stimuleren en te voeden.

Vooral de interactie tussen voeding en de gezondheid van de huid, maar bijvoorbeeld ook de schade veroorzaakt door verstorende ingrediënten en het effect van stress en emotionele disbalans op de huid behoren tot de uitgebreide kennis van Barbara. 

Note from the teacher

De huid heeft een directe connectie met je welbevinden, je stress levels en je energiebalans. Je huid laat zien wie je bent.

Te vaak kom ik mensen tegen die niet tevreden zijn over hoe hun huid er uitziet. Ze zien hun huid vaak als een soort “canvas” dat over hun lichaam ligt, zonder zich te realiseren dat dat prachtige orgaan in contact staat met alles in je lijf : je bloedsomloop, je spijsvertering, je hormoonhuishouding, al je andere organen. Maar ook heeft de huid een directe connectie met je welbevinden, je stress levels, je energiebalans…je huid laat zien wie je bent, waar je voor staat, hoe je jezelf ziet …..Je huid heeft van al je organen de meeste persoonlijkheid en een geheel eigen identiteit. Het is het visitekaartje van je aura en bepaalt voor een groot deel je algehele uitstraling, de spiegel van je ziel! 

Het verlangen om jong te blijven en er jong uit te blijven zien, is iets van alle tijden en universeel. De mens is er op ingesteld te overleven en zo lang mogelijk te blijven leven….ouder worden boezemt angst in en bedreigt dit oerinstinct. We denken dat ijdelheid en agressieve verjonging methoden iets van deze tijd zijn maar al eeuwen probeert men angstvallig jong te blijven en het uiterlijk naar z’n hand te zetten. 

Cleopatra had een kudde van 700 ezeltjes die haar elke dag een melkbad konden garanderen…het melkzuur exfolieert en verjongde haar huid wat bijdroeg aan haar legendarische uiterlijk. Zowel de Grieken als de Romeinen gebruikten loodpoeder om zo wit mogelijk te blijven, dikwijls leidde dit tot loodvergiftiging en uiteindelijk de dood. Oogdruppels gemaakt van giftige bessen zorgden bij vrouwen in de 15de en 16de eeuw voor grote pupillen en een dromerige en sensuele blik met vaak blindheid tot gevolg.

Als je huid er mooi en gezond uitziet, voel je je beter en zelfverzekerder. En dat is gunstig voor je hele lichaam.

Nu zijn botox, fillers en facelifts gangbaar en op cosmetica gebied worden nog steeds onhaalbare claims gedaan. Ik voel het als een missie om een gezonde balans te promoten tussen  het verlangen er goed uit te blijven zien en gezondheid van de huid en dus onze algehele gezondheid. Deze uitgebreide kennis combineer ik  met adviezen over lifestyle en het sterker maken van je immuunsysteem.

Het mooie van intensief aan je huid werken is dat het een gunstig effect heeft op je gehele gezondheid en welbevinden. Als je huid er mooi en gezond uitziet, voel je je beter en zelfverzekerder, en dat is gunstig voor je hele lichaam en zeker ook voor je mind. 

Want zeg nou zelf : wil je een gezonde stralende huid of perse een rimpelloos gezicht?

Classes from Barbara

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.