Bianca Blom

Opleider systemisch werken en deep-dive facilitator

Hoe de relatie met haar ouders haar muze werd.

“Iedereen heeft het vermogen zichzelf te helen.”

Onderzoeken wie ze is, loopt als een rode draad door haar leven. Haar opgroeien was de brandstof en verlangen om het leven te doorgronden. Bianca was begin 20 toen haar lichaam een duidelijk signaal gaf dat ze niet authentiek leefde. Ze begon steeds meer te luisteren naar de stem van haar hart, met als uiteindelijk gevolg: verhuizen naar Zimbabwe. De sprong in het diepe, angsten overwinnen, loslaten en nieuwe horizonnen verkennen waren de ingrediënten voor verdere transformatie.

Waar ze ook was in de wereld, de wijze waarop ze naar haar opgroeien keek veranderde niet. Ook haar relatie met haar ouders veranderde niet naar een liefdevolle verbinding die ze wenste. Haar gemis was een sta in de weg in de relatie met haar ouders, maar ook in haar eigen leven. Enerzijds begreep ze heel goed de worstelingen van haar ouders. Anderzijds was ze vooral boos dat ze een stabiel opgroeien had gemist. Het was het overlijden van haar broer die haar op het spoor van familieopstellingen bracht. Door familieopstellingen te doen, groeide ze naar meer compassie voor haar eigen ouders en de hobbelige weg die zij hadden bewandeld. Gaandeweg omarmde ze haar schaduw en liet het harde werken voor verbinding met haar ouders los. 

Inmiddels is ze opgeleid in het systemisch werken en leidt ze professionals op die met mensen werken. Daarnaast faciliteert ze door middel van familieopstellingen het proces van bewust ouderschap; dicht bij jezelf zijn als ouder en daarmee ruimte bieden voor bloei; voor jezelf en je kind(eren).

Haar reis als ondernemer is begonnen als docent in het middelbaar onderwijs. Later bleek dit namelijk de deur te zijn naar haar innerlijke kracht en missie. Haar missie is kinderen kind laten zijn; opgroeien en leren in vruchtbare grond. In eerste instantie ging ze kinderen begeleiden. Totdat ze in aanraking kwam met systemisch werken. Hierdoor veranderde haar aanbod. Volwassenen hebben een essentiële bijdrage in het onderhouden van deze vruchtbare grond. Daarom werkt ze nu vooral met ouders en professionals in haar praktijk. En leidt ze volwassenen op in het systemische werken. Ze heeft een boek geschreven voor jongeren ‘Hoe leef ik mijn wens?’. En geeft daarnaast les voor de opleiding Jongerencoach en Levenscoach bij Sonnevelt Opleidingen.

Bianca leert je niet alleen contact maken met je unieke binnenwereld, maar ook met het doorleven van je emoties, blokkades en patronen. Tijdens dit proces ontdek je je eigen unieke routekaart en activeer je je zelfhelend vermogen. Uiteraard staan opstellingen centraal in haar sessies.

“Change occurs when one becomes what he is, not when he tries to become what he is not”

Note from Bianca

Ik geloof dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is. Jouw binnenwereld wil gezien, gehoord en gevoeld worden. Erkennen wat er in je leeft, geeft ruimte aan de helende beweging.

Jarenlang heb ik alle antwoorden buiten mezelf gezocht. In combinatie met de overtuiging: ‘er is iets mis met mij’ probeerde ik mezelf te fiksen. Totdat ik in aanraking kwam met systemisch werken. Daar ontdekte ik dat het leven eigenlijk één grote opstelling is. Een opstelling geeft de onderstroom (onbewuste) een stem. Ik begon mijn onderstroom serieus te nemen; te erkennen. En dat is voor mij het moment geweest dat allerlei blokkades en patronen oploste. 

In mijn begeleiding ben ik er niet om je te veranderen. Ik ben er om je proces te faciliteren; om dicht bij jezelf te zijn. We gaan niet voor resultaat, maar voor accepteren waar en wie je nu bent. En je kunt alleen maar zelf ervaren welke deep-dive transformaties er ontstaan.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een sessie boeken? Je bent van harte welkom voor een online kennismaking. Neem contact op via info@biancablom.nl voor het maken van een afspraak.


Classes from Bianca

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.