Celine Schiks

Natuurgeneeskundig therapeut (mensen & dieren)

“De dokter van de toekomst zal geen medicatie voorschrijven, maar zal zijn of haar patiënten interesseren in de zorg voor het eigen lichaam, gezonde voeding en de oorzaken en preventie van ziekte.” – Thomas Edison

Celine is eigenaresse van ‘From Nature To Health’. Met haar enthousiasme en liefde voor mensen, dieren en de natuur hoopt zij mensen en dieren in haar praktijk te helpen de weg naar gezondheid en innerlijke kracht weer terug te vinden.

Note from Celine

Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk ‘From Nature To Health’. Mijn focus ligt op het herstellen van de balans op een zo natuurlijk mogelijke manier. Hierbij wordt gekeken naar het totaalbeeld en niet naar de klachten afzonderlijk. Naast het behandelen van de klacht of hulpvraag, ligt de focus vooral op het uitzoeken en aanpakken van de oorzaak. In mijn praktijk werk ik veel met kruiden, essentiële oliën, voedingsadviezen, celzouttherapie, homeopathie en bach bloesems. 

Dit enthousiasme en deze liefde voor de dieren en natuur begon al vroeg in mijn leven. Geïnspireerd door alles wat leeft, groeit en bloeit, was ik als kind veel in de natuur te vinden en vaak bezig met het drogen van bloemetjes. Lange tijd wilde ik dierenarts worden, tot ik de opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeut ontdekte. Ik begon aan de studie HBO Natuurgeneeskundig diertherapeut en iedere lesdag was bijzonder voor me. Ik vond het ontzettend leuk om elke dag weer meer te leren over de magische werking van het lichaam en over alle geneesmiddelen die gewoon groeien in de natuur.

Tijdens de opleiding ben ik zelf gestopt met hormonale anticonceptie, en de reis voor, tijdens en na het stoppen heeft me ontzettend veel geleerd. Ik word er blij van als ik vrouwen kan helpen om het contact met het lichaam, de wijsheid van hun eigen cyclus en de verbinding met de natuur weer te herstellen. Ik voel elke keer weer zoveel dankbaarheid als ik te horen krijg dat vrouwen daardoor meer energie hebben, minder last hebben van moodswings, minder last van PMS en eigenlijk gewoon hun eigen dokter kunnen zijn met allerlei middelen uit de natuur. Ik blijf het enorm inspirerend vinden om te zien welke mogelijkheden de alternatieve geneeskunde te bieden heeft. Het heeft mijn visie ten opzichte van gezondheid en ziekte enorm veranderd, zowel voor mens als dier.

Dit wil ik anderen ook geven. Het voelt dan ook als mijn missie om mensen en diereigenaren die het vertrouwen in het lichaam kwijt zijn dit weer terug te geven met mijn jarenlange opgedane kennis en ervaring. 

Meer over Celine en haar werk vind je op haar website.

Classes from Celine

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.