Nadieh Cuijten

Holistisch Hondengedragstherapeut, gespecialiseerd in complex gedrag, auteur van 'Je hond beter begrijpen'

Ik kijk hierbij naar de behoeftes van zowel hond als begeleider.

Nadieh Cuijten is auteur van ‘Je Hond Beter Begrijpen’ en gediplomeerd gedragstherapeute voor honden die
werkt onder de naam van Hakjes tot Poepzakjes. Ze helpt je om de taal van jouw trouwe viervoeter te begrijpen
met haar holistische benadering.

In her own words:

Vanaf jongs af aan was ik al bezig met het helpen van dieren. Als klein meisje voelde ik al feilloos aan waar de noden en behoeftes van dieren lagen. Het onrecht dat ze werd aangedaan omdat mensen ze niet leken te begrijpen frustreerde mij enorm. Op mijn manier gaf ik dieren toen al, zonder dat ik het me echt besefte, een stem en kwam ik op voor hun rechten. Ik nam overal diertjes mee vandaan. Als ik zag dat er bij een kindje thuis niet echt goed gezorgd werd voor een hamstertje of een cavia, dan nam ik deze mee naar huis om het de juiste zorg te geven. Vogeltjes die ik op straat vond die niet meer konden vliegen bracht ik naar de opvang. Dat voelde als het juiste om te doen, het maakte me blij als een diertje werd geholpen. 

Fast-forward een aantal jaren: In 2015 ben ik mijn eerste bedrijf op gaan zetten in het herplaatsen van honden. En met name honden die moeilijk te herplaatsen waren. Door mijn drie jaar lange ervaring in een hondenasiel van de dierenbescherming wist ik precies waar ik op moest letten en waar het allemaal mis kon gaan. Ik had geleerd te werken met allerlei soorten gedrag. Ik werkte namelijk met code rood honden. Dat zijn honden waar extra voorzichtig mee omgegaan moest worden en die een mogelijk risico vormde. Dit heeft mij klaargestoomd voor het werken met zeer gecompliceerd gedrag. 

Opleidingen

Ik begon kort daarna aan de opleiding tot hondengedragstherapeut van Turid Rugaas bij Calming Signs en dat heeft het leven van mijn eigen honden en mij veranderd.

De welzijnsgerichte methode van Turid Rugaas is het fundament van mijn werkwijze geworden. Na deze opleiding ben ik verder gaan studeren en heb ik me nog meer wetenschappelijk laten onderbouwen. Door de jaren heen heb ik veel verschillende opleidingen gedaan om mij zo breed mogelijk te oriënteren in mijn vakgebied. Zo heb ik de opleiding Pijn bij honden gevolgd en de opleiding zelfbeheersing en zelfvertrouwen van N & N Dogtrainers. Maar ook heb ik seminars gevolgd van grote namen van over heel de wereld zoals: Amber Batson, Chirag Patel en Winkie Spiers.  

Holistische werkwijze

Toch heb ik een holistische werkwijzen. Dit houdt in dat ik ervanuit ga dat alles met elkaar verboden is. Ik bekijk het totaal plaatje. Gedrag dat men ziet is vaak het puntje van de ijsberg dat boven water uitsteekt. Al het andere dat onderwater zit en je daardoor niet ziet, hoort ook bij de gehele ijsberg en is daardoor net zo belangrijk om te bekijken. Dat je de rest niet meteen ziet betekend niet dat het er iet is. Ik kijk naar: Fysiek, mentaal, emotioneel, energetische en spiritueel. Ook op dit vlak volg ik jaarlijks bijscholing.

Mijn missie:

Met alles is mijn doel om begeleiders te helpen om hun hond beter te begrijpen en hen weer met elkaar in verbinding te brengen. Wanneer je begrijpt wat er speelt bij je hond heb je meer begrip voor een situatie. Door precies te weten waar de behoeften van jouw hond liggen kan je hierop anticiperen. Er ontstaat zo een vertrouwensband. En vanuit daar kan ik je helpen met een plan op maat om samen weer in harmonie te kunnen leven. Ik kijk hierbij naar de behoeftes van zowel hond als begeleider. Als geen ander weet ik hoe het is om samen te leven met een hond die speciale begeleiding nodig heeft. Dit kan voor de begeleider een pittige periode zijn en daar zal ik je bij helpen. Want iedereen verdient het om gelukkig samen te leven met zijn hond.

Wil jij weer kunnen genieten samen met je hond en ben je bereid net dat stapje extra te doen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, ik ga je helpen! 

Classes from Nadieh

Sign up for our
newsletter

This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.

    Join the mailing list

    This way, you’ll be the first one to be informed on our upcoming class schedule, special offers and events. Additionally, you will receive extra features from our teachers. Thank you for joining this collective journey of empowerment.